Opplev utvalgte restauranter og barer i sentrum av Oslo.



Restauranter i sentrum
Mon Oncle
The talk of town, Mon Oncle er det siste tilbudet fra kokken Esben Holmboe-Bang. En fransk "bistro" hvor menyen består av dekadente retter inkludert kamskjell stekt i smør og honning, vol au vent med søtbrød og biff a la 'Wellington' med kremet sopp og konjakksaus. Et stemningsfullt lokale med luksuriøst interiør og lekre detaljer. Her må du belage deg på å bestille bord god tid i forveien.



Restauranter i sentrum
Restaurant Rest
Restaurant Rest er en banebrytende restaurant med et "waste not want not"-mantra. Restauranten bruker rester eller ufullkomne ingredienser som ellers ville blitt kastet for å lage en oppfinnsom smaksmeny med retter som "en skjev gulrot" - syltet i gulrotjuice, grillet og servert med gulrotkrem og dashi.



Restauranter i sentrum
Katla
Etter suksessen til den nå lukkede Pjoltetgeist, er Katla det nye tilbudet fra den islandske kokken Atli Mar Yngvason. Med fokus på en åpen grill, henter restauranten inspirasjon fra kokkens reiser rundt i Korea, Thailand og Mexico, men med nordiske råvarer. Reserver en plass til den åtte-retters smaksmenyen, eller kom innom for en smak av à la carte-menyen og en margarita eller to.



Restauranter i sentrum
Happolati
Det diskrete asiatiske og skandinaviske interiøret til Happolati strekker seg til maten, som består av en uformell smaksmeny inspirert av asiatisk gatemat med norske råvarer. Forvent retter som kamskjell med yuzu og fennikel, beinmarg og østers toppet med sprø tempura, og deilig krydrede wontons.



Cocktailbar
*ISM
Denne prisbelønte baren er kalt *ISM for å la bartenderne stadig endre meny og tema på cocktailene som har endelser på ISM ( humanism, feminism, imperialism). Chris Grøtvedt (tidligere The Thief Bar) serverer kreative cocktailer kombinert med pulserende musikk. Interiøret er lekent og stemningsfullt med en laiback feeling.



Cocktailbar
Svanen
Innlosjert i et tidligere apotek fra 1896, med sine originale detaljer av marmorsøyler og takmalerier fungerer Svanens verneverdige interiør som et stemningsfullt bakteppe for menyen bestående av forhøyede klassiske cocktailer som watermelon highball, laget med Torres 10 brandy , varm jasmin-te og riesling.