Opplevelser i sentrum 9

Opplevelser i sentrum

Opplevelser i sentrum

Opplevelser

Det Kongelige Slott

I den vestlige enden av Karl Johans gate ligger Slottet som huser HM Kong Harald V og HM Dronning Sonja. Åpent for publikum fra slutten av juni til midten av august, er det guidede turer. Utenom det anbefaler vi en spasertur gjennom Dronningparken med sine majestetiske trær, dammer og statuer. En ting du ikke vil gå glipp av vaktskiftet som finner sted daglig klokken 13:30.

Opplevelser i sentrum 9

Opplevelser

Astrup Fearnley Museet

Praktfullt plassert i Tjuvholmen-området finner du Astrup Fearnley-museet. Et privateid samtidskunstgalleri designet av den anerkjente italienske arkitekten Renzo Piano. Det er seks midlertidige utstillinger i året med fokus på internasjonale samtidskunstnere inkludert Jeff Koon, Cindy Sherman og Olafur Eliasson blant andre.

Opplevelser i sentrum 5

Opplevelser

Nobels Fredssenter

Nobels Fredssenter ligger i en gammel jernbanestasjonsbygning fra 1872 i hjertet av Oslo, og er et unikt museum om Nobels fredspris. Her kan du finne permanente installasjoner som forteller historien om Alfred Nobel og Nobels fredsprisvinnere sammen med utstillinger, filmer og interaktive installasjoner.

Opplevelser i sentrum 7

Opplevelser

Akershus Festning

Akershus festning dateres fra 1299 og er et middelalderslott som ble bygget for å beskytte og gi bolig for den norske kongefamilien. Med sin vakre plassering ved vannkanten er det et flott sted å oppdage Oslos historie via guidede turer om sommeren. Det er også et populært sted for store begivenheter, inkludert konserter, helligdagsfeiringer og seremonier.

Opplevelser i sentrum 11

Opplevelser

Det nye Nasjonalmuseet

Det nye Nasjonalmuseet er Nordens største museum som viser Norges største samling av kunst, arkitektur og design med en permanent utstilling på ca. 6500 gjenstander. I tillegg kan den norske kunstneren Edvard Munchs mest kjente malerier, inkludert Skriket (1893) og Madonna (1894), også sees her.

Oppdag kulinariske opplevelser i sentrum

Les her